Spørgsmål & svar

Align Footwear indlægssålernes patenterede teknologi virker hvor end du står, går og løber. Find dine spørgsmål og svar her.

Vores tre-punktsteknologi er en patenteret og innovativ nyhed indenfor indlægssåler, som er udviklet af en amerikansk fysioterapeut. Indlægssålerne skaber, ved hjælp af tre støttepunkter en lige fodafvikling – det vil sige, at risikoen for at gå skævt på fødderne reduceres. Det er det, der også kaldes supination og pronation.

Filosofien bag Align Footwear® er, modsat den indtil nu mere traditionelle fremgangsmåde, at undgå at fastlåse foden ved hjælp af svangstøtte, pelotter og kiler. Det fjerner bevægeligheden – og det gør fodmuskulaturen slap – og det kan både blive smertefuldt i længden og være svært at genoptræne. Vores sål retter op på din hæl ved hjælp af de tre støttepunkter, som vi har verdenspatent på. Dette er i rigtig god harmoni med de anbefalinger om øvelser for dine fødder, som du ofte får af fodspecialister, når du oplever udfordringer og smerter – hvis man samtidig fastlåser foden i en bestemt position som man gør, når man er udstyret med kiler, pelotter eller svangstøtte, sænker man effekten af øvelserne. Align Footwear®s indlægssåler forhandles derfor også kun af specialister med god indsigt i fødder og indlægssålernes effekt – også på resten af kroppen.

Ved at korrigere fødder og ankler vil dette også rette op på knæ, hofte, lænd, ryg skuldre og nakke. Når du er rettet op til en sund og lige kropsposition, vil din kropsvægt fordeles optimalt, således, at unødige pres, vrid og stød undgås. Samtidig er det godt for mange smerteudfordringer i fødderne: nedsunken forfod, platfod, hælspore, hulfod/ høj svang, platfod.

Mange smerter opstår, fordi man automatisk vil forsøge at aflaste udfordringer i fødderne – og derfor trækker man skævt op igennem kroppen. Det kan betyde knæsmerter, lænde- og rygproblemer, spændinger i skuldrene osv.

Når du ved hjælp af indlægssålerne fra Align Footwear® retter op på fødder og ankler, vil dette have en positiv effekt for mange udfordringer, du kan opleve op gennem kroppen: fra ankler til nakke.

Med mange års forskning i vores tre-punktsteknologi, har vi udviklet et design, der bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32 % og en evt. pronation – skæv gang – falder op til 27 %.

Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %.

Denne indstilling af ankel og skinneben giver nøglen til at reducere smerter, træthed, pronation og supination. Ved at støtte foden på siden bibeholder vi også den fulde mobilitet i vores fodmuskler, hvilket vi ikke kan opnå, hvis vi blot bygger en støtte op under foden, som f.eks. med en pelotte eller en svangstøtte.

Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt.

Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

Det er rigtigt, at der ikke er to fødder, der er ens, men vores indlægssåler er yderst revolutionerende og ulig noget andet på markedet.
Indlægssålerne skaber, ved hjælp af tre støttepunkter en lige fodafvikling – det vil sige, at risikoen for at gå skævt på fødderne reduceres. Det er det, der også kaldes supination og pronation.

Filosofien bag Align Footwear® er, modsat den indtil nu mere traditionelle fremgangsmåde, at undgå at fastlåse foden ved hjælp af svangstøtte, pelotter og kiler. Det fjerner bevægeligheden – og det gør fodmuskulaturen slap – og det kan både blive smertefuldt i længden og være svært at genoptræne. Vores sål retter op på din hæl ved hjælp af de tre støttepunkter, som vi har verdenspatent på.

Dette er i rigtig god harmoni med de anbefalinger om øvelser for dine fødder, som du ofte får af fodspecialister, når du oplever udfordringer og smerter – hvis man samtidig fastlåser foden i en bestemt position som man gør, når man er udstyret med kiler, pelotter eller svangstøtte, sænker man effekten af øvelserne. Align Footwear®s indlægssåler forhandles derfor også kun af specialister med god indsigt i fødder og indlægssålernes effekt – også på resten af kroppen.

Ved at korrigere fødder og ankler vil dette også rette op på knæ, hofte, lænd, ryg skuldre og nakke. Når du er rettet op til en sund og lige kropsposition, vil din kropsvægt fordeles optimalt, således, at unødige pres, vrid og stød undgås. Samtidig er det godt for mange smerteudfordringer i fødderne: nedsunken forfod, platfod, hælspore, hulfod/ høj svang, platfod.

Mange smerter opstår, fordi man automatisk vil forsøge at aflaste udfordringer i fødderne – og derfor trækker man skævt op igennem kroppen. Det kan betyde knæsmerter, lænde- og rygproblemer, spændinger i skuldrene osv.

Når du ved hjælp af indlægssålerne fra Align Footwear® retter op på fødder og ankler, vil dette have en positiv effekt for mange udfordringer, du kan opleve op gennem kroppen: fra ankler til nakke.
Align Footwear® indlægssålerne arbejder med din krops naturlige stilling for at give de bedste muligheder for dine fødder og ankler. Mange af vores kunder har brugt hundredvis af kroner på individuelle ortopædiske indlæg – blot for at kunne konstatere, at Align Footwear® indlægssåler støtter mere og virker bedre end noget andet, de har prøvet.

Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

Align Footwear® har fokus på både komfort og korrigering. Årsagen til mange smerter starter med en skæv fodafvikling eller skæve ankler – det kan give massive fodsmerter, men også skabe andre smerteudfordringer op igennem kroppen, hvor både knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke kan rammes: Du vil automatisk trække skævt for at aflaste fodsmerter og det kan give en skæv kropsholdning.

Align Footwear® lindrer smerter som oprindeligt har skæv fodafvikling som hovedårsag. Samtidig er indlægssålerne lavet af stødabsorberende materiale, som hindrer unødige stød og pres op igennem kroppen – og du vil opleve, at du er mindre træt efter en dag på benene.

Align Footwear®s verdenspatenterede trepunktsteknologi gør, at du intet andet sted vil finde et tilsvarende produkt.

De tre støttepunkter er placeret på ydersiden af indlægssålerne, således, at din fod, hæl og ankel rettes op til en lige og sund neutral position, uden at forstyrre og hæmme fodmuskulaturen under foden med eksempelvis pelotter, kiler eller svangstøtter.

Når du rettes op her, vil det også rette op på dine knæ, hofte, ryg, skuldre og nakke – altså hele vejen op igennem kroppen. Ved at rette din fod op, kan du lindre – eller helt undgå – og/eller forebygge smerter i ikke bare fødder, men op igennem hele kroppen.

Align Footwear® indlægssåler er udtryk for en ny og anderledes tilgang til smertelindring, i bl.a. fødderne.
Sålen har tre støttepunkter, som vi har verdenspatent på. Disse støttepunkter retter hælen op og modvirker skæv gang. At rette op på hælen, så den står lige, vil bidrage til, at også knæ, hofte og skuldre rettes op, dvs. man får en mere lige kropsholdning. Sålerne kan på den måde lindre mod smerter i fødder, knæ, hofter, ryg og nakke.

Sålens tre støttepunkter er placeret på ydersiden af sålen, og i sålen indgår ikke forfodsstøtte. Tankegangen bag Align Footwear® er netop at undgå at fastlåse foden ved hjælp af svangstøtte, pelotter og kiler.
Det fjerner bevægeligheden, og det gør fodmuskulaturen slap, hvilket kan blive smertefuldt i længden.
Vores sål giver plads til, at musklerne i vores fod kan bevæge sig, sådan at vi bibeholder fodens fulde mobilitet og aktiverer fodens muskler. Igennem bevægelse bliver musklerne styrket. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man er bevidst om, at det kræver tålmodighed/vedholdenhed, når man opfordrer musklerne i fødderne til selv at arbejde sig stærkere, som Align Footwear® indlægssåler gør.
Husk, du kan prøve sålerne af – hvis ikke du oplever en positiv effekt, kan du få dine kr. 399,- tilbage indenfor 60 dage.

Vi vil gerne sikre, at du ikke betaler for noget, du ikke oplever god effekt af.

Derfor giver vi dig 60 dage til at finde ud af, om sålerne er noget for dig.
Vores kroppe er forskellige – og derfor reagerer vi også forskelligt på diverse behandlingsformer.
Nogle af vores kunder oplever, at der er en tilvænningsperiode, hvor man lige så stille skal vænne fødder og resten af kroppen til at bruge sålerne, og det er netop derfor, vi tilbyder, at man kan prøve dem af i helt op til 60 dage.

Vores 60 dage pengene tilbage-garanti bortfalder, hvis man har klippet i sålerne.

Med mange års forskning i den revolutionerende trepunktsteknologi, har Align Footwear® udviklet et design, der bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 27 % og justerer skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %. Denne (ind-)stilling af ankel og skinneben giver nøglen til at reducere smerter, træthed, pronation og supination. Ved at støtte foden på siden bibeholdes også den fulde mobilitet i fodmusklerne, hvilket ikke kan opnås hvis der blot opbygges en støtte op under foden, som f.eks. med en pelotte eller en ”kunstig” svangstøtte.

Årsagen til mange smerter starter med en skæv fodafvikling eller skæve ankler – det kan give massive fodsmerter, men også skabe andre smerteudfordringer op igennem kroppen, hvor både knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke kan rammes: Du vil automatisk trække skævt for at aflaste fodsmerter og det kan give en skæv kropsholdning – som er årsag til følgevirkningerne.

Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

Uanset om du pronerer eller supinerer (går skævt: indad eller udad) vil vores såler, ved hjælp af de tre støttepunkter, rette din gang/dit løb op til en sund og lige position – for de er placeret på begge ydersider af sålen og ligesom ‘styrer’ din fodafvikling – en lige fodafvikling betyder færre skader, lindring af allerede opstået smerter: Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder og læggen. Hvis du går eller løber forkert, vil dine led og muskler overkompensere og det kan give smerter og måske endda krampe.

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette dine fødder og din krop op til en optimal kropsstilling. Det giver en god og lindrende aflastning for overbelastede smertepunkter. Sålerne vil som nævnt ved hjælp af sine verdenspatenterede støttepunkter styre ankler og fodafvikling til at gå/stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet, fra ankel til nakke: du vil opleve at gå med en sund, lige og naturlig kropsholdning.

Når kroppen bliver rettet op fra fødderne og hele vejen op i nakken, er det ikke kun balancen, fordelingen af kropsvægt og kropsholdningen, som forbedres, men også en evt. inflammation og smerter i led, muskler og ledbånd reduceres væsentligt.

Ja. Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at reducere pronation betydeligt. 80 % af alle mennesker i verden lider af en vis form for Overpronation. Align Footwear® indlægssålerne tilpasser foden i en mere neutral position. Det drejer sig nemlig ikke om at placere en kunstig svang under foden, men derimod at bibeholde fodens fulde mobilitet og aktivere fodens muskler.

For Align Footwear® handler det om de tre støttepunkter, som vores indlægssåler er udstyret med – dem har vi verdenspatent på. De er placeret på ydersiderne af indlægssålerne, således, at din fod, hæl og ankel rettes op til en lige og sund neutral position, uden at forstyrre og hæmme fodmuskulaturen under foden som det er tilfældet med eksempelvis pelotter, kiler eller svangstøtter. Når du rettes op her, vil det også rette op på dine knæ, hofte, ryg, skuldre og nakke – altså hele vejen op igennem kroppen.

Det kan se ud som om, at det er fodsålen, som er kilden til problemet for folk, der overpronerer, men det er faktisk anklen. Når anklen ruller indad, tvinger det det midterste stykke af foden og forfoden til en ikke særlig optimal stilling, som dermed skaber pronation eller flade/platte fødder. Kroppen får dermed meget svært ved at bevæge sig fremad, hvilket resulterer i træthed og biomekanisk stress. Overpronation kan påvirke den samlede kropsholdning negativt og forårsage unødig belastning af anklerne, knæ, hofter, nakke og ryg.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten (PhD) har vist, at Align Footwear® indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32 % og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27 %. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %. Ingen andre producenter af skoindlæg og indlægssåler kan fremvise sådanne tal.

Ja. Align Footwear® indlægssålerne medvirker til at reducere platte fødder betydeligt.
Platfodethed opstår, når anklen ruller indad og resulterer i at svangmuskelen bliver slap og ”flader ud”. Dette udstrækker plantar fascia (sene under foden) og forårsager unaturlige spændinger. Det kan se ud som om, at det er fodsålen, som er kilden til problemet for folk, der er platfodet, men det er faktisk anklen.

Når anklen ruller indad, tvinger det det midterste stykke af foden og forfoden til en ikke særlig optimal stilling, som dermed skaber flade/platte fødder. Kroppen får dermed meget svært ved at bevæge sig fremad, hvilket resulterer i træthed og biomekanisk stress. Overpronation kan påvirke den samlede kropsholdning negativt og forårsage unødig belastning af anklerne, knæ, hofter, nakke og ryg. Align Footwear® indlægssålerne fører din fod i en neutral position.

For Align Footwear® handler det om de tre støttepunkter, som vores indlægssåler er udstyret med – dem har vi verdenspatent på. De er placeret på ydersiderne af indlægssålerne, således, at din fod, hæl og ankel rettes op til en lige og sund neutral position, uden at forstyrre og hæmme fodmuskulaturen under foden som det er tilfældet med eksempelvis pelotter, kiler eller svangstøtter.

Når du rettes op her, vil det også rette op på dine knæ, hofte, ryg, skuldre og nakke – altså hele vejen op igennem kroppen.

Supination kan medvirke til, at din ankel drejer udad eller påvirker senerne på dit skinneben. Det er meget vigtigt at strække din achillessenen. Ved en supineret fod kan senen i hælen føles meget stram. Jo ældre vi bliver, jo flere udfordringer vil denne udstrækning af achillessenen give os.

I stedet for at støtte en høj svang ved at placere en kunstig opbygget svang under din fod, korrigerer vi fodstillingen ved at kontrollere anklen. Align Footwear® indlægssåler er udstyret med vores verdenspatenterede trepunktsteknologi; tre støttepunkter, som stiller dine fødder i en lige fodstilling og herved undgås supination. Dette design virker ved at reducere stress på fødder og krop. Når det kommer til lindring er fremgangsmåden for Align Footwear® via de tre støttepunkter, som vores indlægssåler er udstyret med – dem har vi verdenspatent på. De er placeret på ydersiderne af indlægssålerne, således, at din fod, hæl og ankel rettes op til en lige og sund neutral position, uden at forstyrre og hæmme fodmuskulaturen under foden som det er tilfældet med eksempelvis pelotter, kiler eller svangstøtter. Når du rettes op her, vil det også rette op på dine knæ, hofte, ryg, skuldre og nakke – altså hele vejen op igennem kroppen.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten  (PhD)  har vist, at Align Footwear® indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32 % og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27 %. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %. Ingen andre producenter af skoindlæg og indlægssåler kan fremvise sådanne tal.

Hvis du lider af smerter på grund af en høj svang, opfordrer vi dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Vores trepunktteknologi fokuserer på at styre foden ved at støtte og styre anklen. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Ja. Align Footwear® indlægssålerne medvirker til at lindre på de smerter som opstår ved en nedsunken forfod. En nedsunken forfod opstår bl.a., når senen og musklen under forfoden og ved tæerne bliver slappe og ”flader ud”. Dette kan opstå hvis ikke senen og musklen holdes i bevægelse og dermed bliver styrket. Forfodsfald kan skyldes den tilstand, der indtræder i foden, når man har haft hammertåstilling i skoene gennem nogle år.

Det kan kræve en god portion tålmodighed og vedholdenhed at træne en nedsunken forfod op – men det kan så absolut lade sig gøre! Align Footwear®s fremgangsmåde er at undgå kunstig støtte under forfoden i form af f.eks. en forfodspelotte, selvom det traditionelt ofte er løsningen til smertelindring i fødderne. Det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og give alle musklerne under vores fødder plads til at bevæge sig og træne sig stærkere– ligesom vi er skabt til fra naturens side. Dette er i rigtig god harmoni med de anbefalinger om øvelser for dine fødder, som du ofte får af fodspecialister, når du oplever udfordringer og smerter – hvis man samtidig fastlåser foden i en bestemt position sænker man effekten af øvelserne.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten  (PhD)  har vist, at Align Footwear® indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32 % og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27 %. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %. Ingen andre producenter af skoindlæg og indlægssåler kan fremvise sådanne tal.

Hvis du lider af smerter på grund af en nedsunken forfod, opfordrer vi dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Vores trepunktteknologi fokuserer på at styre foden ved at støtte og styre anklen. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Ja, plantar fasciitis og hælsporer kan i mange tilfælde behandles ved hjælp af Align Footwear indlægssåler.
Plantar fasciitis opstår, når fodens fjedrende system er for ufleksibelt, dvs. at senesystemet populært sagt er ”kalket til”. Ved selv en meget lille overbelastning kan der dannes en smertegivende belægning omkring fodens langsgående sener ved hælen. Beskadigelserne kan udvikle en ”betændelsestilstand” som kan give voldsomme hælsmerter. Denne smerte kan typisk beskrives som følelsen af et søm der sidder fast i hælen. På et tidspunkt kan en større overbelastning ligeledes udvikle en ”betændelsestilstand” i sene-enderne og give smerter.

”Betændelsestilstanden” kan også opstå ved en stærk overbelastning typisk for unge, hvis de dyrker deres sport ekstremt eller hos ældre hvis de f.eks. går meget længere end normalt. De fleste oplever naturligvis smerten direkte under hælen, der hvor sene-enderne er fastgjort til hælbenet. Smerterne kan gå ind under foden og forplante sig langs fodens sider. Ligesom smerterne kan forplante sig op i området ved akillessenen og op i mellemfoden.

Align Footwear® indlægssåler sætter foden tilbage i en mere neutral position og aflaster dermed plantar fascia og en evt. hælspore og bidrager til at mindske smerter og kroppens helingsproces. Samtidig er Align Footwear®s indlægssåler udstyret med en blød gel, som fordeler kropsvægtens tryk og dermed lindrer den smerte, du kan opleve, når du har en hælspore. Vi anbefaler dig at kombinere Align Footwear® indlægssålerne med regelmæssige strækøvelser af dine fødder.

Der er en god mulighed for at du kan opleve lindring med et par indlægssåler fra Align Footwear®. Man kan ved at ændre belastningen af især fodled, knæled, hofteled og rygsøjlen og have fokus på korrekt fodstilling skabe god og effektiv lindring – og det betyder også god smertelindring af din nervebetændelse. Når dine fødder og ankler står i en lige og naturlig position, vil det også rette op på dine knæ, hofte og skuldre.

Det kan i mange tilfælde give en rigtig god smertelindring. Samtidig har det den effekt, at unødigt pres på muskler, led, knogler og sener undgås, idet kropsvægten også er optimalt afbalanceret. Ved at undgå traditionelle pelotter, kiler og svangstøtter, vil det give en sund bevægelighed for din muskulatur under foden. Fødderne kommer til at arbejde mere naturligt, så alle fodmuskler bruges, hvilket også styrker eksempelvis en nedsunken forfod, platfod og hælspore.

Ja. Align Footwear® indlægssåler lindrer dine smerter, hvis du lider af skinnebensbetændelse. En sådan betændelse skyldes en overbelastningsskade, som opstår over en længere periode med gentagen belastning som eksempelvis løb, spring eller ved øget intensitet eller mængde i træningen. Muskulaturen i læggen er ikke stærk nok til at holde igen under eksempelvis løb og bliver træt, dernæst irriteret, hvilket ender med en betændelsestilstand i muskelhinden der hæfter på skinnebenets kant.

Align Footwear® indlægssåler kombineret med daglige udstrækningsøvelser vil mindske dine smerter og kurere din skinnebensbetændelse. Du kan finde eksempler på udstrækninger på vores amerikanske hjemmeside: protalus.com

Husk, du kan prøve sålerne af – hvis ikke du oplever en positiv effekt, kan du returnere sålerne til os og få dine kr. 399,- tilbage indenfor 60 dage.

Der er gode chancer for, at sålerne kan lindre dine smerter i akillessenen.
Med Align Footwear® indlægssåler i dine sko får du en lige fodstilling, og det har en positiv virkning hele vejen op igennem din krop.

Når kroppen via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt man tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele kroppen, hver gang fødderne rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i led, muskler, sener og ledbånd.

Vi har en 60 dage pengene tilbage-garanti, dvs. du kan prøve sålerne af i op til 60 dage. Oplever du ikke en god effekt, kan du returnere sålerne og få dine kr. 399,- tilbage.

Lidelsen plantar neuroma er en nervesygdom, der rammer fodballen. Symptomerne omfatter lokaliserede følelsesløshed og smerter og kan være forårsaget af en hvilken som helst form for irritation af foden. Behandlingen indebærer bl.a., at man ifører sig komfortable sko, indtager anti-inflammatoriske lægemidler, får indlæg i sit fodtøj, og i ekstreme tilfælde vil en operation være nødvendig. En plantar neuroma er en forstørrelse eller fortykkelse af nervevævet i fodballen. Det er mest almindeligt, at sygdommen forekommer mellem den tredje og fjerde tå, selvom det kan forekomme overalt i fodballen.  Plantar Neuroma kan føles som om, at der er en knude i foden eller en sten i skoen.

Uanset om du pronerer eller supinerer (går skævt: indad eller udad) vil vores såler ved hjælp af de tre støttepunkter, rette din gang/dit løb op til en sund og lige position – for de er placeret på begge ydersider af sålen og ligesom ”styrer” din fodafvikling – en lige fodafvikling betyder færre skader, lindring af allerede opstået smerter: Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder og læggen. Hvis du går eller løber forkert, vil dine led og muskler overkompensere og det kan give smerter og måske endda krampe.

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette dine fødder og din krop op til en optimal kropsstilling. Det giver en god og lindrende aflastning for overbelastede smertepunkter. Sålerne vil som nævnt ved hjælp af sine verdenspatenterede støttepunkter styre ankler og fodafvikling til at gå/stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet, fra ankel til nakke: du vil opleve at gå med en sund, lige og naturlig kropsholdning. Det fordeler din kropsvægt optimalt – og det har stor betydning, når du løber – og for din plantar neuroma.
Når kroppen bliver rettet op fra fødderne og hele vejen op i nakken, er det ikke kun balancen, fordelingen af kropsvægt og kropsholdningen, som forbedres, men også en evt. inflammation og smerter i led, muskler og ledbånd reduceres væsentligt.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten  (PhD) har vist, at Align Footwear® indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32 % og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27 %. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Vores erfaring er, at en lige fodstilling – som man får med Align Footwear® indlægssåler – kan virke lindrende på mange forskellige smerteproblematikker i bl.a. fødderne.

Sålen retter op på hælen ved hjælp af tre støttepunkter, som vi har verdenspatent på. Disse støttepunkter korrigerer fodstillingen ved at kontrollere anklen, dvs. anklen bringes i en mere neutral stilling. Det bidrager til at minimere, at vi går ”skævt” på fødderne. At rette op på hæl og ankel, så de står lige, vil bidrage til, at også knæ, hofte og skuldre rettes op, dvs. man får en mere lige kropsholdning.

Når kroppen via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hver skridt man tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele kroppen, hver gang fødderne rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i led, muskler, sener og ledbånd.

Det er værd at prøve, om indlægssålerne kan virke lindrende for dig. Heldigvis kan du prøve af, hvordan sålerne passer til dine fødder, uden risiko for at dine penge går til spilde. Du kan prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du oplever en god effekt, kan du returnere sålerne og få dine kr. 399,- tilbage.

Det er bestemt muligt, at du kan opleve en virkning på vand i benene/ødemer. Vi har tilbagemeldinger fra andre kunder, der fortæller, at den kropskorrigering, de har fået med vores såler og den aflastning kroppen herved har fået, har mindsket væskeophobninger i kroppen.

Vi kan dog ikke garantere, at du vil opleve det samme, men vi håber. Husk, du kan prøve sålerne af i op til 60 dage. Oplever du ikke en god effekt, kan du returnere sålerne og få dine 399,- tilbage.

Ved bækkenløsning i en graviditet er der ikke nogen behandling som sådan, der kan løse årsagen til problemet, idet produktionen af relaxin stadig er høj hen imod fødselstidspunktet, og samtidig med en vægtstigning frem mod fødslen kan øge presset på bækkenet. Dog anbefaler alle eksperter så vidt muligt aflastning og hvile. Hvis du har smerter i dit bækken, er det tegn på, at dit bækken skal aflastes. Tag altid smerter i bækkenet alvorligt! Tag dig et hvil så ofte du kan – når du ligger mindskes belastningen på dit bækken. Skift hyppigt stilling og skift mellem at sidde, gå og ligge. Ved svære bækkensmerter kan du og din partner blive nødt til at omfordele praktiske gøremål i hjemmet. Overlad de fysisk krævende opgaver til andre. Brug hjælpemidler, hvor det kan lade sig gøre, og undgå så vidt muligt at gå på trapper.

Med et par indlægssåler fra Align Footwear® vil du opleve aflastning: Dine smerter kan være forværrede grundet skæv kropsholdning. En generel årsag til mange smerter starter med en skæv fodafvikling eller skæve ankler – det kan give massive fodsmerter, men også skabe andre smerteudfordringer op igennem kroppen, hvor både knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke kan rammes: Du vil automatisk trække skævt for at aflaste fodsmerter og det kan give en skæv kropsholdning – som er årsag til følgevirkningerne.

Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

Uanset om du pronerer eller supinerer (går skævt: indad eller udad) vil vores såler ved hjælp af de tre støttepunkter, rette din gang/dit løb op til en sund og lige position – for de er placeret på begge ydersider af sålen og ligesom ‘styrer’ din fodafvikling – en lige fodafvikling betyder færre skader, lindring af allerede opstået smerter – og optimal aflastning: Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder og læggen. Hvis du går skævt, vil dine led og muskler overkompensere og det kan give smerter og måske endda krampe.

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette dine fødder og din krop op til en optimal kropsstilling. Det giver en god og lindrende aflastning for overbelastede smertepunkter, som du oplever med bækkensmerter.

Sålerne vil som nævnt ved hjælp af sine verdenspatenterede støttepunkter styre ankler og fodafvikling til at gå/stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet, fra ankel til nakke: du vil opleve at gå med en sund, lige og naturlig kropsholdning. Det fordeler din kropsvægt optimalt – og det har stor betydning, når du har bækkensmerter.
Når kroppen bliver rettet op fra fødderne og hele vejen op i nakken, er det ikke kun balancen, fordelingen af kropsvægt og kropsholdningen, som forbedres, men også en evt. inflammation og smerter i led, muskler og ledbånd reduceres væsentligt.

Align Footwear® er udstyret med tre verdenspatenterede støttepunkter, som retter ankler og fødder op til en sund og lige position – punkterne er placeret på begge ydersider af sålen og ligesom ‘styrer’ din fodafvikling – en lige fodafvikling betyder færre skader og lindring af allerede opstået smerter: Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder, ankler, knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke. Hvis du går eller løber forkert, vil dine led og muskler overkompensere og det kan give smerter og måske endda krampe.

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette dine fødder og din krop op til en optimal kropsstilling. Det giver en god og lindrende aflastning for overbelastede smertepunkter. Det har en positiv indvirkning på hele skelettet, fra ankel til nakke: du vil opleve at gå med en sund, lige og naturlig kropsholdning. Det fordeler din kropsvægt optimalt – og det har stor betydning, når du løber – og for dit piskesmæld.

Når kroppen bliver rettet op fra fødderne og hele vejen op i nakken, er det ikke kun balancen, fordelingen af kropsvægt og kropsholdningen, som forbedres, men også en evt. inflammation og smerter i led, muskler og ledbånd reduceres væsentligt.

Ja, som diabetiker er det særligt vigtigt, at du holder godt øje med dine fødder. Og ja, du kan aflaste dine fødder med et par indlægssåler. Det vil sige, at belastningen på de trykudsatte steder på foden fordeles, så risikoen for hård hud og dermed sår minimeres.

Sålerne retter op på din hæl og ankel, så de står lige, og det vil derefter også rette op på dine knæ, hofter og skuldre, og alt i alt giver sålerne derfor en mere lige kropsholdning. Det har for mange af vores kunder givet en god smertelindring til mange forskellige gener i fødder, knæ, hofter, ryg og nakke.

Hammertæer er en tilstand, hvor tæerne er bøjede i leddene mellem de små tåknogler. Med denne fejlstilling af tæerne er det smertefuldt at gå med almindelige sko. Vores indlægssåler kan hjælpe på denne tilstand ved at stabilisere foden og anklen, så der er mindre friktion og glider rundt på foden.
Undersøg altid, om der er plads nok i tå kasse med dine sko eller støvler til at indsætte Align Footwear® indlægssålerne. Sørg for, at toppen af dine tæer ikke gnider på skoen eller støvlen, da det kan ende ud i ubehagelige vabler, ligtorne og hård hud.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten  (PhD)  har vist, at Align Footwear® indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32% og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27%. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Ofte er årsagen til forskellig benlængde en skævhed i hoften – Align Footwear®s indlægssåler retter op på din hæl ved hjælp af tre støttepunkter. Dem har vi verdenspatent på. Ved at rette op på hælen så den står lige, vil det også rette op på dine knæ, hofte og skuldre. Det har for mange af vores glade kunder givet en god smertelindring – og det kan i nogle tilfælde lindre og forbedre, når du lider af forskellig benlængde. Det er en god ide at tale med din læge i forhold til dette spørgsmål.

Stræk af lægmusklen og achilles – strakt ben:
– Placer dine hænder på en væg.
– Træd tilbage med dit ene ben. Hold benet lige,
– Tryk hælen ind i gulvet.
– Tryk dine hofter fremad, bøj dit andet ben lidt.
– Du vil herefter mærke strækningen.
– Hold i mindst 15 til 30 sekunder. Gentag 4 gange for hvert ben.

Stræk af lægmusklen og achilles – med bøjet ben
– Placer dine hænder på en væg.
– Træd tilbage med dit venstre ben
– Hold venstre ben lidt bøjet, og tryk din venstre hæl ind i gulvet.
– Tryk dine hofter fremad, bøj dit højre ben lidt.
– Du vil mærke strækningen i dit venstre underben og venstre achilles.
– Hold i 15 til 30 sekunder. Gentag 2 til 4 gange for hvert ben.

Stræk af lægmusklen og achilles
– Find en mur og stå et par centimeter væk.
– Med en fod skal du sætte tæerne på væggen
– Hold hælen på gulvet og stræk ud.
– Hold i ca. 10-15 sekunder, og skift derefter med din anden fod.

Stræk af lægmusklen og achilles
– Sæt dig på gulvet og hold ryggen lige.
– Bøj dit ene ben og ræk langsomt ud efter dit venstre ben.
– Brug en yoga-rem eller elastik rundt om forfoden på din anden fod.
– Brug stroppen til at trække tæerne mod hovedet.
– Husk at holde hælen på det strakte ben i gulvet på jorden.

Massage med bold
– Placer en tennisbold og rul den forsigtigt under foden.
– Dette kan hjælpe med at lindre smerterne og irritationen hvis du har for eksempel Plantar Fascia.
– Øg derefter med en lille smule mere pres på bolden.
– Du kan føle lidt ømhed, men efter en periode med denne øvelse, vil du opleve en bedring.
Tag en pause, hvis du føler smerte.

Ja. Align Footwear® indlægssåler har været anvendt hos mange tarsaltunnelsyndrom patienter og har vist sig at være meget nyttig. Tarsaltunnelsydrom eller sovende fødder er en tilstand, hvor hele eller en gren af nerven til mellem- og forfod i fodsålen er klemt. Nerven ligger i en såkaldt nerveskede, som er en meget tynd beskyttende hinde rundt om nerven. Nerveskeden ligner et par bukser, hvor nerven kommer ned som ved livremmen. Fodsålen føles sovende med en prikkende fornemmelse. De fleste kender den sovende fornemmelse i benet, når det ene ben har ligget over det andet, og man rejser sig op. I det sidstnævnte tilfælde går det jo hurtigt over, men ved tarsaltunnelsyndrom går det ikke væk af sig selv. Tarsaltunnelsyndromet kan være en smertefuld tilstand.
Vores indlægssåler hjælper med at rette din ankel op, så du dermed ikke belaster dine fødder så meget. Mennesker med flade fødder/platfodethed , og dem, som lider af pronation, har en øget risiko for at udvikle tarsaltunnelsyndromet . Vores Align Footwear® indlægssåler bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32% og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27%. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40 %.

Hvis du lider af tarsaltunnelsyndrom, er det meget vigtigt at, at du udstrækker senerne i dine hæle ved hjælp af øvelser flere gange om dagen. Du kan finde eksempler på øvelser på vores amerikanske hjemmeside: protalus.com.

Den fornemmeste opgave en indlægssål til sport har, er at give sportsudøverens fødder optimal støtte og stødabsorbering. Indlægssålens fokus er at få rettet fødderne op i korrekt fodstilling, således at skader mindskes og forebygges – og præstation forbedres ofte også.

Ofte er der indlagt svangstøtte. Der findes rigtig mange variationer og mærker, som på hver sin måde imødekommer de udfordringer og behov man kan have, hvis man har en aktiv livsstil med meget sport i hverdagen. Fælles for de fleste typer er at der ofte er fokus på svangen – her er der ofte indlagt en kile, som holder svangen oppe. Align Footwear®s tilgang til sund fodafvikling er anderledes end hvad den traditionelle. Det drejer sig nemlig ikke om at placere en kunstig støtte under forfoden i form af f.eks. en forfodspelotte ligesom man tidligere har gjort -filosofien bag vores indlægssåler er at det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og give alle musklerne under vores fødder plads til at bevæge sig – ligesom vi er skabt til fra naturens side. Hvis du benytter indlæg med pelotte fastlåses foden blot i den position uden at have mulighed for selv at arbejde sig stærkere.

Desuden er Align Footwear®s indlægssåler til sport meget stødabsorberende, således, at når du er aktiv, løber, hopper og ellers bevæger dig hurtigere og mere end ellers, så aflastes muskler, sener og led.
Oplever du smerter i fødderne er det en god ide at opsøge læge eller en fysioterapeut, som kan fortælle dig mere om hvordan din fodkonstruktion er. Hvis din fod ikke passer til de sko du har, kan du opleve tryk, ubehag og endda stærke smerter i fødderne, men også ankler, knæ og hofter. Hvis det pres, der påføres led, muskler og fødder ikke aflastes eller absorberes tilstrækkeligt, kan det i visse tilfælde føre til vedvarende skader og smerter.

Align Footwear®s indlægssåler giver dig en effektiv og god stødabsorbering.
Udover den forbedrede støddæmpning giver nogle indlægssåler også ekstra støtte til især hvis du har en overpronerende eller supinerende løbestil. Hvis du har problemer med svangskader eller hælskader (plantar fasciitis), kan en indlægssål hjælpe dig med at give dig støtte de nødvendige steder. Det aflaster dine særligt udsatte steder.

Align Footwear®s indlægssåler giver dig:
·         bedre kropsholdning
·         bedre arbejdsbetingelser for fodens muskulatur: du vil opleve en væsentlig forbedring af styrke her.
·         mindre belastning på brusk i leddene, ledbånd, sener og muskler
·         færre skader
·         mere hensigtsmæssigt og effektivt bevægemønster
·         bedre stødabsorbering
·         mindre træthed i kroppen
Aligns Footwears indlægssåler har de tre verdenspatenterede støttepunkter som optimerer skoenes kontrol, stabilitet og kontakt med underlag for at sikre den mest optimale præstation.

Align Footwear®s indlægssåler arbejder med foden og dermed skaber de bedste rammer for at muskler og sener omkring underben, ankel og fod bliver brugt så naturligt som muligt i fodafviklingen.

Udgangspunktet er blandt andet en dybdegående forskning i biomekanikken – den kinetiske kæde. Det grundlag har bidraget med øget viden omkring, hvordan forskellige fodtyper (pronation, neutral og supination) fordeler trykket over sålen af foden.

Indlægssålerne styrker fodens muskler og optimerer hermed muligheden for generering af fremdrift under sport. Dette gøres gennem et fokus på at rette hælen op, således at også knæ, hofte og skuldre bliver rettet op i en naturlig og lige position. Samtidig er der tænkt på forskellige lag af materialer af forskellige hårdheder i yder- og mellemsålen af skoen, således at kontakten med underlaget optimeres og kroppen stabiliseres og rettes op på bedste vis: din præstation får således de bedste rammer og muligheden for at yde optimalt giver dig et godt grundlag for at nå dine mål.

Ja. Align Footwear® indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder og læggen. Hvis du går eller løber forkert, vil dine led og muskler overkompensere og det kan give smerter og krampe. For at hjælpe dig mod sådanne kramper, henviser vi desuden til øvelserne på vores amerikanske hjemmeside: protalus.com.

Vi opfordrer dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Ja. Lektor i anatomi Lars Dalhoff har vurderet vores såler, og han siger:

Det rigtig gode er, at sålerne også fås i børnestørrelser – ved at rette tidligt kan man tage meget i opløbet, slap forfod for eksempel. Tidligt fokus er vigtigt.

Du kan læse hele hans vurdering her: http://alignfootwear.dk/testimonial/lektor-anatomi-lars-dalhoff/

Vi har lavet et tema om udfordringer i børnefødder. Det finder du her: http://alignfootwear.dk/derfor-virker-det/indlaegssaaler-til-boern/

Vi tilbyder Align Footwear® indlægssåler til børn fra str. 32. Fra denne str. er foden tilstrækkelig udviklet til at kunne bruge indlægssålen.

Ja, vores indlægssåler er det tykkeste sted 0,5 cm tykke, og derfor anbefaler vi, at man tager skoens/støvlens eksisterende sål ud først – den er ofte præget med eksempelvis svangstøtte osv. Ved at fjerne den giver du indlægssålen fra Align Footwear® en plan flade som underlag – og derved opnår du maksimal effekt af vores såler – og du vil opleve, at der igen er god plads i dit fodtøj
Der er dog en undtagelse for støvler med flad indersål og ingen svangstøtte. I dette tilfælde kan du lægge dine Align Footwear® indlægssåler på toppen af de eksisterende indlægssåler, hvis ellers pladsen tillader det.

Vi kan desværre ikke garantere, at du kan benytte sålerne i alle typer sko – det kan være en udfordring, hvis du bruger sko, hvor den eksisterende sål ikke kan tages ud – eller skoen er en meget smal model. Det kan ofte løses ved at vælge et skonummer større end du plejer. Tag gerne sålerne med, når du køber sko – så er du sikker på, at såler og sko kan kombineres.

Vi kan desværre ikke fjerne din gigt – men vi kan lindre på de smerter, du har i forbindelse med din gigtlidelse. Når du med vores indlægssåler får en mere lige og korrekt kropsholdning, vil det lette ”presset” på dine muskler og led og give dig færre smerter i kroppen.

Align Footwear® indlægssålerne er helt unikke og ulig noget andet på markedet. Det drejer sig f.eks. ikke om at placere en kunstig svang under foden – det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og bevæge vores muskler under foden som vi er skabt til at gøre. Vi har kunder, som dagligt går og står i mere end 10 timer – de fortæller os, at efter at have prøvet Align Footwear® indlægssålerne i en periode, har de enten få eller ingen smerter længere. Dette gælder også for gigtpatienter. Disse udtalelser kan du bl.a. læse på vores Facebook-side.

Vi opfordrer dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 399,- kr.

Ja. Align Footwear® indlægssåler lindrer dine smerter, hvis du lider af skinnebensbetændelse. En sådan betændelse skyldes en overbelastningsskade, som opstår over en længere periode med gentagen belastning som eksempelvis løb, spring eller ved øget intensitet eller mængde i træningen. Muskulaturen i læggen er ikke stærk nok til at holde igen under eksempelvis løb og bliver træt, dernæst irriteret, hvilket ender med en betændelsestilstand i muskelhinden der hæfter på skinnebenets kant.

Align Footwear® indlægssåler kombineret med daglige udstrækningsøvelser vil mindske dine smerter og kurere din skinnebensbetændelse. Du kan finde eksempler på udstrækninger på vores amerikanske hjemmeside: protalus.com

Husk, du kan prøve sålerne af – hvis ikke du oplever en positiv effekt, kan du returnere sålerne til os og få dine kr. 399,- tilbage indenfor 60 dage.

Ja, så længe den eksisterende sål ikke har svangstøtte og Align Footwear® indlægssålerne kan ligge fladt. Hvis du føler dine fødder har plads nok, bør dette ikke være et problem.

Overvej gerne et skonummer større eller tag sålerne med på shopping, når du køber nye sko – så er du sikker på, at såler og sko kan kombineres.

Vi ønsker at du får meget mere ud af sålerne end bare et nyt produkt i dine sko. Derfor vil vi gerne guide til dig en god start så ”du får det hele med” og meget mere…

Sådan gør du:
·         Først udskift dine nuværende såler til Align Footwear® såler: vi anbefaler, at du fjerner den originale sål, også selv om du har plads nok til både skoens egne såler og Align Footwear®s. Herved opnås den korrekte og optimale effekt.

·         Align Footwear® indlægssåler kan bruges i alle dine sko, hvor der er hælkappe, hvor skoens såler kan tages ud, eller hvor der er lidt ekstra plads.

·         Sålerne skal bruges i både højre og venstre sko og ikke kun i den ene, hvor du pronerer / går skævt.

·         Vi anbefaler at du er opmærksom på en blid opstart: Brug gerne sålerne i fire timer på den første dag, fem timer anden dag, seks timer tredje dag og syv timer på fjerde dag. På femte dag kan du så anvende sålerne hele dagen, hvis det føles godt for fødderne.

Hver gang du sætter dine fødder i noget ny, vil der være en tilpasningsperiode, som ikke bør forhastes. Korrekt justering kan opleves forskelligt, men bør ikke føles ubehageligt.

Alle såler, der korrigerer foden vil kunne give ømhed/gener i en opstartsperiode: Du bruger dine fødder og muskler op igennem kroppen anderledes, end du plejer. Du må gerne være øm, men ikke ulidelige smerter. Hvis du er øm, betyder det blot, at sålerne virker og din krop er i gang med at tilpasse sig og vænne sig til korrigeringen.

Mange vil føle en forskel i kroppen efter kort tids brug. Du kan dog i starten godt føle dig øm forskellige steder i kroppen. Det betyder ikke at de skader dig – men fordi kroppen nu er rettet op – så bruger du andre muskler end du ellers er vant til – bliver det for hårdt – så tag dem ud og hold en pause inden du lægger dem i skoene igen.

Nogle føler en effekt med det samme de lægger Align Footwear® såler i deres fodtøj, men vi er alle dejligt forskellige og vil derfor mærke effekten på hver vores måde – og det kommer også an på, hvilke udfordringer du har. Den tid det vil tage før du føler lindring af smerter, varierer afhængigt af dine specifikke omstændigheder og udfordringer samt hvordan din krop modtager den korrigering, som du får med et par indlægssåler fra Align Footwear®. Det kan tage alt fra et par minutter og op til de 60 dage, som vi har vores periode for tilfredshedgaranti i.

Rigtig mange af vores kunder mærker en øjeblikkelig lindring af de smerter, som de har følt i årevis. Vi ha mange gode udtalelser på vores hjemmeside og Facebook-side fra folk med alle mange forskellige udfordringer når det kommer til både performance og smerter i ankel, fod, knæ, hofte, ryg, og nakke mm..

Sørg for at følge anvisninger til korrekt brug af dine indlægssåler, så du oplever en smertefri overgang (se Hvordan kommer jeg godt i gang med at bruge Align Footwear® indlægssåler?)

Ved korrekt brug (se ”Hvordan kommer jeg godt i gang med at bruge Align Footwear® indlægssåler?”), skal vores indlægssåler øge din komfort og lindre på dine smerter.

Hver gang du sætter dine fødder i noget nyt er der en vigtig tilpasningsperiode, som ikke bør forhastes.. lyt til din krop; korrekt justering kan opleves forskelligt, men bør ikke føles ubehageligt.
I de første 1 til 2 uger, kan du føle ømhed i kroppen som følge af den korrekte tilpasning af din kropsholdning; din krop er nu rettet op og udnytter muskler du måske ikke har brugt så meget før. Bliver det for hårdt – så tag dem ud og hold en pause inden du lægger dem i skoene igen.

Hvis du oplever ubehag efter en måneds brug af Align Footwear® indlægssålerne, bør du kontakte os, så vi sammen kan undersøge årsagen til dette ubehag.

Vores indlægssål regulerer din fodstilling og din samlede kropsholdning. Når sålerne ændrer din kropsholdning, vil du måske opleve ømhed i hele kroppen – fordi du pludselig bruger nogle muskler, du ikke er vant til at bruge.
Vær tålmodig. Du har måske gået med en skæv kropsholdning i mange år, og det tager tid for din krop at vænne sig til en mere lige kropsholdning.

En af vores forhandlere, fodterapeut Karina Wolthers, forklarer følgende til en kunde, der har oplevet smerter:
Alle såler/indlæg, der korrigerer foden, vil kunne give ømhed/smerter. Du bruger dine muskler og sener anderledes. Det vil svare lidt til, at du sætter dig på en romaskine og ”roer” af sted i et par timer – hvordan vil dine arme fx have det efterfølgende?

En god ide, når man starter brug af såler eller indlæg, kan være at starte med fx 30 min og derefter øget til 45/60 min. Jeg vil sige, at du må gerne være øm, have lettere smerter, men ikke ulidelige smerter. Lyt til din krop! I løbet af et par uger skulle din krop gerne have accepteret forandringen og du vil forhåbentlig mærke en forbedring.

Vi anbefaler en blid opstart, dvs. man kan f.eks. bruge sålerne i fire timer første dag og derefter øge stille og roligt med en time hver dag. Mærker man megen ømhed, kan man holde en pause med sålerne, og når man er klar til at prøve igen, kan man følge Karinas råd og starte med ca. 30 minutter.

Ja, Align Footwear® indlægssåler kan sagtens overføres fra sko til sko. Vi forstår, hvor svært det kan være at gå gennem livet med smerter.

Derfor stræber vi efter at skabe den allerbedste teknologi og løsning til en overkommelig pris. Hvis du bruger Align Footwear® indlægssålerne hver dag, vil vi anbefale dig at investere i flere par.

Indlægssålerne kan bruges i mange forskellige skomærker og -typer, f.eks. sportssko, ballerinasko, pumps, støvler med og uden hæle samt sandaler (helst dem med hælkappe).

Tænk altid i om du kan tage den originale sål ud af skoen – for at skabe plads til Align-sålen og af hensyn til at få den korrekte og optimale virkning.

Vi har tilbagemeldinger fra kunder, der har haft gode erfaringer med sålerne i følgende mærker: Angulus, Candice Cooper, Giesswein (hjemmesko), Green comfort, New Feet, Shoe the bear og Ecco samt de fleste sportssko, hvor skoens sål ligger løs.

Der er også fodtøj, som sålerne ikke passer til, f.eks. stiletter og meget smalle sko. Vil du gerne bruge sålerne i smalle sko, kan det muligvis lade sig gøre, hvis du køber skoene et nummer større end normalt.

Tænk altid i at tage dine såler med, når du skal ud at købe nye sko.

Med indlægssåler kan man være udfordret både når det kommer til tåremme, stropper og pasform. Fortvivl ej – i samarbejde med Skoringen og Paw Sko – afdelingerne i Herning – giver vi dig er nogle bud på, hvordan du med indlægssåler og sandaler kan gå en dejlig sommer i møde.
Du finder den fulde guide lige her: http://alignfootwear.dk/derfor-virker-det/indlaegssaaler-sandaler-guide-2017/

Når man har brug for indlægssåler er det også nødvendigt at sige: det er ikke alle typer sandaler, du kan kombinere med indlægssåler. Både fordi mange sandaler, der er moderne i år ikke har en fast hælkappe – og det er nødvendigt for at give den bedste effekt, støtte og lindring.

Vi har i denne guide forsøgt at finde forskellige typer sandaler – vi mennesker har jo forskellig smag og behov – og der er cirka lige så mange forskellige slags sandaler. Vi har her sandaler til forskellige formål: pænere, praktiske og til lidt af hvert og til forskellige aldre.

Når du køber sandaler er det også en god ide at tænke på, at fodtøj i læder kan blokkes hos din skoforhandler – og de hjælper gerne med råd og vejledning i den sammenhæng. Samtidig har vi udvalgt nogle modeller, hvoraf flere af dem har såler, der kan tages ud – det er for eksempel flere modeller fra Rieker, Ecco og Suave.

Måske skal du i nogle tilfælde vælge et nummer større end normalt så der er plads – sandaler sidder i mange tilfælde lidt mere tæt på foden end for eksempel et par sneakers eller kondisko.
Vi har fået mange tilbagemeldinger fra glade kunder om, at man nemt og hurtigt kan sætte velcro eller tæppetabe, som er lidt mere permanent end velcro under sålerne – så rutcher de ikke og man har et godt og støttende fundament for sine fødder.

Har du sorte sandaler – og føler du, at indlægssålernes kant bliver for tydelige dine sandaler kan det være en ide lige at bruge en sort tusch – og vupti – så falder sålerne i ét med sandalen.
Udover de viste modeller her i guiden har vi tidligere nævnt sandaler fra Angulus, New Feet og Green Comfort, som har flere modeller, som sagtens kan kombineres med indlægssåler.

Ja. Med Align Footwear® indlægssåler i dine sko får du en mere lige fodstilling og en mere lige kropsholdning.

Det kan minimere dine smerter og overbelastning i gående og stående arbejde.

Vi har gode tilbagemeldinger fra kunder, der bruger sålerne i deres sikkerhedssko.

Til sikkerhedssko anbefaler vi, at man vælger vores damemodel. Den er lidt bredere end herremodellen, og damemodellen passer derfor godt ned i sikkerhedssko, som ofte er ret brede.

Sålen er lavet af stødabsorberende materialer og har en blød gel i hælen. Når kroppen via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt.

Sålerne reducerer destruktive chokbølger igennem hele kroppen, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i led, muskler, sener og ledbånd.

Holdbarheden for Align Footwear® indlægssåler afhænger af varierende faktorer, herunder brugerens vægt, og hvor meget de bliver brugt.

Som udgangspunkt kan holdbarheden på sålerne beskrives således: Hvis du vejer 100 kg og bruger sålerne hver dag alle ugens 7 dage i 8 timer, kan de holde 8-10 måneder. Vejer du mindre er holdbarheden derfor længere og bruger du dem færre timer er det det samme.

Overvej, hvilken type og størrelse af fodtøj du oftest bruger og ikke mindst den aktivitet, du udfører med dine Align Footwear® indlægssåler i dit fodtøj. Hvis du bruger Align Footwear® indlægssåler på arbejde hele dagen, vil du se mere slid end i forhold til at bruge sålerne i f. eks dine løbesko i et fitnesscenter i en time om ugen: Du får den bedste effekt for din krop ved at være bevidst om at bruge sålerne så meget som muligt: hvis du kun bruger dem i dine løbesko/fodboldsstøvler/arbejdssko er det i dette tidsrum du får effekten – hvis du skifter mellem forskellige sko i løbet af dagen er det en god ide at tage sålerne med over i de andre sko.

En god tommelfingerregel er, at lytte til dine fødder. Når Align Footwear® indlægssålerne ikke længere føles som om de giver dine fødder den samme støtte, som da de var helt nye, kan det være på tide at erstatte med et nyt par.

Sålerne kan vaskes på følgende måder:

A. I en vaskebalje med sæbe i lunkent vand, brug en blød børste, skyld sæben grundigt ud og tør efter med en klud. Lad sålerne lufttørre med bagsiden op.

B. Opvaskemaskinen på glasprogrammet -max temp. 30-45 grader.

C. Vaskemaskine på uldprogram – max 40 grader og lufttørres med bagsiden op.

Hvis Align Footwear® indlægssålerne skulle forøge fodsved og lugtgener hos dig, anbefaler vi følgende:

• Rens/rengør dine Align Footwear® indlægssåler 1-2 gange om ugen efter behov (se afsnittet om rengøring af indlægssålerne).

• Fjern Align Footwear® indlægssålerne fra dine sko om natten for at give dine sko og indlægssåler luft. Skift mellem forskellige par sko hver anden dag efter behov.

• Skift evt. dine strømper ud med et andet mærke. For nogle mennesker er et mere åndbart stof svaret. For andre vil et tykkere stof stoppe lugtgenerne.

• Absorber lugten ved at drysse en teskefuld babypudder på toppen af indersålen, mens den ligger i skoen.

• Bad dine fødder i varmt vand blandet med Epsom-salt i 20 minutter, 1-2 gange om ugen.

Align Footwear® indlægssåler kan også vaskes – se her hvordan (indsæt link)

Sålerne kan godt føles lidt varme, i starten man bruger dem, og det skyldes, at blodtilførslen til musklerne i fødderne bliver forbedret med brug af sålerne.

Det skulle gerne aftage, når fødderne har vænnet sig til sålerne. Sålerne har små lufthuller i den forreste del af ”foden” – for netop at lede varmen væk.

Vi har hos Align Footwear® stort fokus på både komfort og kropskorrigering. Derfor er indlægssålerne produceret med en effektiv kombination af stødabsorberende materiale. Indlægssålerne fra Align Footwear® fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

EVA – Ethylene-vinyl acetat – skaber en blød og fleksibel indlægssål.
SEBS – styrene/ethylene/butylene/styrene. Skaber blødhed og absorberer stød.
PORON® ShockPad Foam – stødabsorberende materiale.
Nylon Pebax Shank: Pebax® er en medicinsk kvalitet termoplastisk elastomer, som er letvægts, blød og fleksibel og som minimerer at et produkt knækker.

Vores indlægssål fylder hele foden. Lektor i anatomi Lars Dalhoff har vurderet vores såler, og han mener, at det er en gevinst at sålen ”fylder” hele foden. Han siger:
”Det, der er unikt ved denne indlægssål, det er den direkte kontakt ud til storetåen – og storetåen er den vigtigste for vores kontakt til jorden og vores balance. Den kontakt skabes ved at lave en hel sål, som den man får hos Align Footwear®, i stedet for kun at lave støtte i den ende af foden, hvor der er registreret et problem – Fokusset er så kun på hælen eller forfoden. Align Footwear® har fat på både forfod og hælen. Hvis foden rettes op fra hælen og ud til storetåen, så er der også stor sandsynlighed for at vi har en pæn fodafvikling”.

Du kan læse hele Lars Dalhoffs kommentar her:
http://alignfootwear.dk/testimonial/lektor-anatomi-lars-dalhoff/

Vores sål har tre støttepunkter, som vi har verdenspatent på. Disse støttepunkter korrigerer fodstillingen ved at kontrollere anklen, dvs. anklen bringes i en mere neutral stilling. Det bidrager til at minimere, at vi går ”skævt” på fødderne. At rette op på hæl og ankel, så de står lige, vil bidrage til, at også knæ, hofte og skuldre rettes op, dvs. man får en mere lige kropsholdning. Sålerne kan på den måde lindre mod smerter i fod, knæ, hofte, ryg og nakke.

Når kroppen via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt man tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele kroppen, hver gang fødderne rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i led, muskler, sener og ledbånd.

Vi har en 60 dage pengene tilbage-garanti, dvs. du kan prøve sålerne af i op til 60 dage. Oplever du ikke en god effekt, kan du returnere sålerne og få dine kr. 399,- tilbage.

Ja – men vi anbefaler det ikke. Du kan risikere, at korrigeringen via de tre støttepunkter, som giver effekten af indlægssålerne står skævt og du vil dermed få en skæv korrigering. Samtidig bortfalder 60 dage pengene tilbage-garantien.

Der er flere måder at købe sålerne på. Du kan købe sålerne i vores webshop, hvor du også kan læse meget mere om sålerne og deres virkning: http://alignfootwear.gl/webshop/

Du har også mulighed for at købe sålerne hos en af vores mange forhandlere landet over. De er alle fagpersoner med god indsigt i både krop og fødder. Det er en god ide, at ringe i forvejen – så sikrer du, at der er god tid til dig når du kommer – for de kan være i gang med behandlinger. Du finder den nærmeste lige her: http://alignfootwear.gl/forhandlere/

Du har også mulighed for at besøge os i vores showroom i Ikast. Du finder os lige her:
Align Footwear
Siriusvej 1
7430 Ikast

Vi er på kontoret:
Mandag – torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-15.00

Bemærk venligst at vores indlægssåler er store i størrelsen!

Det betyder, at vi anbefaler dig at bestille en størrelse mindre end du normalt bruger i dit fodtøj; som eksempel bruger du normalt EU size 40 i sko, vil en EU size 39 passe fint til dine fødder.

Effekten af Align Footwear® indlægssålerne sidder i hælpartiet (se venligst mere om teknologien bag sålerne på www.alignfootwear.gl ) og det betyder, at det ingen indflydelse har, hvis dine tæer går lidt ud over kanten på sålens top – det vil du sandsynligvis ikke bemærke ved brug.

Vi anbefaler dog altid, at du måler din fod op og dermed finder den korrekte størrelse. Skulle du alligevel modtage en forkert størrelse, bytter vi gerne dine indlægssåler (bemærk, at du selv betaler portoen for returneringen og Align Footwear® betaler portoen for at fremsende det nye par til dig – vi deler altså udgiften!)

Der kan være forskel på størrelserne på sko afhængig af hvilket land de er produceret i, og om det er en selskabssko eller en sportssko.

Derfor anbefaler vi, at du tager udgangspunkt i længden på din fod frem for din skostørrelse – mål den gerne og benyt vores størrelsesguide.

Længden på indlægssålen må ikke overstige fodens.

Bemærk: Sålerne kan klippes til – dog skal du vide, at vores “60 dages pengene tilbage garanti” frafalder såfremt der er skåret / klippet i sålerne.

Prisen for et par indlægssåler er 399 kr. – Og for den pris får du kompetent vejledning og en helt unik 60 dages pengene tilbage garanti:

Vi giver dig 60 dage til at finde ud af, om sålerne er noget for dig. Herved sikrer vi, at du ikke betaler for noget, du ikke oplever effekt af.

Vores kroppe er forskellige – og derfor reagerer vi også forskelligt på diverse behandlingsformer. Prøv Align Footwear® og mærk forskellen.

Såfremt du ikke kan mærke en forskel/en forbedring, kan du returnere sålerne til følgende adresse:
Align Footwear®, Siriusvej 1, 7430 Ikast.

Venligst vedlæg en kopi af din ordrebekræftelse/kvittering samt kontooplysninger, som vi kan overføre pengene til.

Vi accepterer i øjeblikket elektroniske former for betaling, herunder Visa, MasterCard, Discover, American Express, PayPal, Klarna og bankoverførsel.

Desuden modtager vi også kreditkort, dog ikke Dankort uden Visa, og Mobile Pay, når du møder os på markeder, messer, i centre eller på gaden.

Nej, desværre. Align Footwear® indlægssåler er ikke omfattet af forsikringer på nuværende tidspunkt.

Vi bestræber sig på at behandle ordrerne så hurtigt som muligt. Ordrer, vi modtager inden kl. 12.00, bestræber vi os på at afsende samme dag.
Vi leverer med PostNord og levering finder sted i løbet af 5-7 hverdage.

Når du har bestilt dine indlægssåler, modtager du en ordrebekræftelse på mail. Kig evt. i din spam-mail, hvis du ikke umiddelbart får den i din indbakke.

Læg sålerne i den originale kasse og send til: Align Footwear® Siriusvej 1, 7430 Ikast.

Vedlæg besked i din forsendelse om at du ønsker sålerne ombyttet til en anden str. samt din adresse.
Tag gerne et kig på vores størrelsesguide her:
LINK
Mål gerne din fod i cm og se i guiden, hvilken størrelse det passer til.
Vi deles om fragten. Du betaler for at sende retur til os, og vi betaler for at sende den nye størrelse til dig.
Hvis du har købt dine såler hos en af vores forhandlere, er det også hos denne forhandler, at du kan bytte til en anden størrelse.

Årsagen til mange smerter starter med en skæv fodafvikling eller skæve ankler – det kan give massive fodsmerter, men også skabe andre smerteudfordringer op igennem kroppen, hvor både knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke kan rammes: Du vil automatisk trække skævt for at aflaste fodsmerter og det kan give en skæv kropsholdning. Align Footwear® lindrer smerter som oprindeligt har skæv fodafvikling som hovedårsag. Du kan have rygsmerter, fordi du står skævt – men er fodafviklingen ikke årsag til dine smerter, er det ikke sikkert, at en indlægssål er løsningen for dine smerteudfordringer.

Vi er som mennesker forskellige og vi reagerer forskelligt på samme behandlingsformer – derfor kan vi ikke garantere, at indlægssåler altid er løsningen på alle smerteproblematikker. Der vil altid være en marginal, der ikke oplever en effekt og som derfor er nødt til at finde en anden løsning, der virker for dem. Vores såler er udviklet af en amerikansk fysioterapeut og det har vist sig i de sidste 4 år, at vi med vores indlægssåler har kunnet hjælpe rigtig mange mennesker verden over. Det er vi meget stolte af. Vores kunder kan altid returnere sålerne til os igen indenfor 60 dage og få refunderet købet – på den måde sikrer vi, at ingen spilder deres penge men til gengæld betaler for noget, som virker.

Returvarer behandles inden 7 arbejdsdage fra den dag, vi modtager dine Align Footwear® indlægssåler.

Når vi har modtaget dine indlægssåler, refunderer vi købet, jf. vores 60 dage pengene tilbage-garanti, såfremt du har vedlagt en kopi af ordrebekræftelsen samt oplysning om dit kontonr.

Hvis du ikke umiddelbart kan finde din ordrebekræftelse, som du modtog på mail, da du bestilte sålerne, så kig evt. i din spammail. Her har vores ordrebekræftelser tendens til at lægge sig.

Sålerne skal returneres i den originale pakning og sendes til Align Footwear®, Siriusvej 1, 7430 Ikast.

 

Vi tilbyder vores kunder, at man kan prøve vores indlægssåler af i op til 60 dage. Oplever man ikke en god effekt, kan man returnere sålerne og så sine kr. 399,- tilbage. De såler, vi får tilbage via 60 dage pengene tilbage-garantien, giver vi videre til RCT-Jylland, Rehabiliteringscenter for torturofre, som ligger i Haderslev. Mange torturofre har svære skader på fødder og ankler, og vi er her hos Align Footwear® meget glade for at kunne gøre en forskel og skabe bedre trivsel og velvære for disse mennesker.

Vi bruger også nogle af sålerne som demomodeller, når vi deltager på messer. Her tilbyder vi, at folk kan prøve sålerne i deres egne sko på deres tur rundt på messen.

Hvis du har købt dine indlægssåler indenfor de seneste 60 dage, kan du benytte vores 60 dage pengene tilbage-garanti. Du kan returnere indlægssålerne til Align Footwear®, Siriusvej 1, 7430 Ikast.
Du skal lægge sålerne i den originale pakning, vedlægge en kopi af din ordrebekræftelse og oplyse dit reg.- og kontonummer. Så refunderer vi beløbet, du har betalt for sålerne.
Hvis du ikke umiddelbart kan finde din ordrebekræftelse, som du modtog på mail, da du bestilte sålerne, så kig evt. i din spammail. Her har vores ordrebekræftelser en tendens til at lægge sig.
Du betaler portoen for at returnere dine såler.

FANDT DU IKKE SVAR?

Skriv til os!

Mette Fly - CEO/Direktør

Mette Fly
CEO/Direktør