Behandling af nedsunken forfod

Med indlægssåler fra Align behandler du ikke blot symptomerne, men forebygger selve årsagen til nedsunken forfod!

Hvem rammes af nedsunken forfod eller forfodsfald?

Smerter i forfod eller forfodsfald er ikke en uvant problemstilling for mange løbere, ældre mennesker og mennesker, der står og går en del til dagligt. Forfodsfald kan være invaliderende, da det oftest er forbundet med en smerte, der er konstant.

Forfoden bør normalt have en bue på tværs, lige som svangen har på langs, hvis man ikke er platfodet. Når den bue ikke er tilstede bliver forfoden flad, og man risikerer, at hele ens vægt trykker på fodbalder, forfodsknogler og nerver. De nerver, der går ud til tæerne, kan med en nedsunken forfod komme i klemme, hvilket kan udvikle sig til en meget smertefuld tilstand.

Årsager til nedsunken forfod

I langt de fleste tilfælde skyldes nedsunken forfod strammende, for småt eller på anden måde upassende fodtøj. Selve årsagen til nedsunken forfod er forandringer i tryk på knoglerne i foden. Ofte har tæerne befundet sig i samme stilling som hammertæer før en udvikling af nedsunken forfod.

Andre årsager til nedsunken forfod kan være:

 • Beskadigelse af musklerne i foden
 • Stiv storetå
 • Operationer af tæerne eller foden

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Mere end 100.000 kunder har allerede købt
 • Effektiv mod nedsunken forfod
 • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 319,20,-

Indlægssåler mod hælspore

Sådan hjalp det Kirsten

Som sagt har jeg også Align Footwears indlægssåler i mine træningssko. Jeg træner konditionstræning og styrketræning 1 1/2 time hver tirsdag. Der er både mænd og kvinder på holdet og i forbindelse med træningen løber vi 50 m ca.10 gange i fuld spurt. Det sjove er, fra at have været 6. hurtigst, er jeg nu 2. hurtigst. Jeg kan nu løbe fra træneren, den hurtigste af kvinderne og mændene med undtagelse af 1, det er en så fed fornemmelse. Jeg er hverken mere forpustet eller mister farten på 10 omgang mine ben vil bare derudaf. Hvis du vil noget med din sport eller, hvis du som jeg, har ondt et sted i kroppen, så prøv Align Footwear®s indlægssåler.
Jeg kan varmt anbefale dem.”

Se og hør om andres personlige oplevelser med Align Footwear®s indlægssåler.

Symptomer på nedsunken forfod

Før smerten bliver rigtig slemt, er de mest almindelige symptomer på en nedsunken forfod følelsesløshed i foden, eller følelsen af at foden sover. Andre symptomer kan være en fornemmelse af at gå på en irriterende pude, eller at ens knogler trykker direkte mod underlaget. Selv om det ikke er så enkelt, hænger symptomerne oftest sammen med, at man har en uhensigtsmæssig fodstilling.

Behandling og indlæg til en nedsunken forfod?

I mange tilfælde kan du hos fysioterapeut, læge eller fodspecialist få anbefalet øvelser, som kan styrke og træne din nedsunkne forfod – men det kræver tålmodighed, for det er træning over en lang tidsperiode før der kan skimtes resultater.

Træning og øvelser er en rigtig god ide, men indlæg i skoene kan lindre smerter og symptomer i løbet af få uger, uden at man behøver at gøre fuldstændig ophold i sine vanlige aktiviteter. Indlægget kan aktivt afhjælpe og fjerne den mekaniske og fysiske belastning, som en nedsunken forfod giver.

Behandling af en nedsunken forfod kan være besværlig; i mange tilfælde er det svært komme skaden til livs, når den først er sket:

 • Øvelser mod nedsunken forfod
 • Indlæg specielt lavet til nedsunken forfod
 • Massageteknikker
 • Ortopædisk fodtøj til nedsunken forfod
 • Operation

Der er ingen tvivl om, at når man oplever smerter i forfoden grundet nedsunken eller delvist nedsunken forfod, kræver det en fysioterapeutisk vurdering at fastlægge årsagen til problemet.  Hvis man ikke selv har erfaring inden for behandling af forfodsproblemer, kan det være svært at vælge den korrekte behandling.

Hvad kan Align Footwear® gøre for dig?

Align Footwear® indlægssålerne medvirker til at lindre på de smerter som opstår ved en nedsunken forfod. En nedsunken forfod opstår bl.a., når senen og muskelen under forfoden og ved tæerne bliver slappe og ”flader ud”. Dette kan opstå, hvis ikke senen og muskelen holdes i bevægelse og dermed bliver styrket og stærk.

Det drejer sig nemlig ikke om at placere en kunstig støtte under forfoden i form af f.eks. en forfodspelotte ligesom man tidligere har gjort – det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og give alle musklerne under vores fødder plads til at bevæge sig – ligesom vi er skabt til fra naturens side.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.gl